GeoBIM Summit in maart

22 januari 2024

Op woensdag 27 maart 2024, organiseren de TU Delft, Geonovum, DigiGO en OGC een internationale ‘Special Summit on GeoBIM’. De summit vindt plaats tijdens de 128e OGC Member Meeting. Deelname aan de GeoBIM Summit is gratis en voor iedereen toegankelijk. Je moet je wel registreren. Voertaal op de Summit is Engels.

In de wereld van Building Information Modeling (BIM) zijn geografische gegevens over de omgeving steeds belangrijker. Van  ontwerp tot beheer van een bouwwerk, speelt omgevingsinformatie een rol. Aan de kant van het geodomein groeit ondertussen de behoefte aan gedetailleerde informatie over gebouwen. Deze zijn onder andere relevant in analyses rond de energietransitie of klimaatadaptatie en voor besluiten en planning op stadsniveau. Er zijn veel initiatieven om de integratie van beide werelden beter faciliteren. Tijdens de GeoBIM Summit zoomen we graag in op geautomatiseerde conversie van gegevens tussen Geo en BIM; methoden om BIM-bestanden op een gestandaardiseerde en eenvoudige manier te georefereren; en profielen voor standaarden die de integratie voor specifieke gebruiksscenario's tot stand brengen.

Tijdens deze GeoBIM-sessie passeren een aantal initiatieven de revue waarbij we ingaan op de vraag "wat is er verder nodig om de integratie te verbeteren?" Dit zal de OGC/buildingSMART Road map over integratie van beide domeinen verder vormgeven en bijdragen aan de best practices die in ontwikkeling zijn.

Wil je aanschuiven bij de Summit?

Registratie voor de Summit loopt via meet.ogc.org. Je kunt je daar desgewenst ook registreren voor de OGC Member meeting.

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.