Virtuele meet up Kennisplatform API’s op 1 oktober van 14.00-15.30

16 september 2020
virtuele API Meet up 1 oktober van 14.00-15.30

1 oktober is er weer een virtuele meet up van het Kennisplatform API’s. Tijdens de meet up is er alle ruimte om mee te discussiëren over beveiliging van API’s, over architectuur en design rules. En je kunt jouw ideeën delen over servicemanagement, strategie en beleid en de design visie. Ook als je nog niet eerder bij een sessie bent geweest kan je meedoen. Alle werkgroepen stellen vooraf een kort online college beschikbaar om je op vlieghoogte te brengen.

Application programming interfaces (API’s) zorgen ervoor dat digitale systemen eenvoudiger samen kunnen werken. API’s leveren daarmee een bijdrage aan de digitale toegankelijkheid en dienstverlening van de overheid. Om de kennis over API’s te vergroten en om meer eenduidigheid aan te brengen binnen API’s van de overheid, is in 2018 het Kennisplatform API’s van start gegaan. Binnen dit platform zijn onder meer de Nederlandse API Design rules ontwikkeld; sinds juli dit jaar een verplichte standaard voor overheidsorganisaties.

Iedereen kan meedoen

Wanneer je je voor de virtuele meet up aanmeldt, ontvang je een paar dagen van tevoren een link naar de colleges die de API werkgroepen hebben voorbereid. Via de colleges praten de werkgroepen je op bij op de laatste ontwikkelingen rond hun onderwerp. De virtuele meet up is vervolgens een interactieve bijeenkomst waarbij we dieper ingaan op vier onderwerpen.  

Bekijk het Programma

Meld je aan

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.