3DBAG gebruikers middag 3 oktober

  • van 14:00 tot 17:00
  • Stadstimmertuinen, Amsterdam

Op donderdagmiddag 3 oktober organiseren we een 3DBAG gebruikersmiddag in de Stadstimmertuinen in Amsterdam. De 3DBAG (www.3dbag.nl) is een open data set met gedetailleerde modellen van BAG panden in Nederland. Deze worden automatisch gegenereerd en periodiek bijgewerkt. Tijdens de 3DBAG gebruikersmiddag laten we zien hoe je 3D BAG data kunt gebruiken. We willen voor de 3DBAG graag een user community oprichten. Zo’n user community kan onder andere de wensen voor doorontwikkeling agenderen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van 3DBAG? 

Meld je dan aan voor deze bijeenkomst!

Wat is 3DBAG

De 3DBAG is voortgekomen uit onderzoeksprojecten bij de TU Delft. De 3DBAG werd kort na de eerste publicatie (voorjaar 2021) positief ontvangen door gebruikers uit zowel het bedrijfsleven, de overheid, als uit de academische wereld. Sinds de eerste versie in 2021 zijn er diverse nieuwe versies van de 3DBAG uitgebracht, waarbij er steeds zowel extra functionaliteiten als verbeteringen zijn doorgevoerd.

3DBAG innovatieplatform

Tot nu is de 3DBAG beheerd en doorontwikkeld in een samenwerking tussen de onderzoeksgroep 3D Geoinformation TUD en de start-up 3DGI. Om de 3DBAG als 3DBAG innovatieplatform voort te zetten is er onder leiding van Geonovum, een samenwerkingsverband gestart. De deelnemende organisaties aan deze samenwerking zijn (naast Geonovum): Kadaster, Amsterdam, Utrecht, RIVM, RVIM en het Waterschapshuis.

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.