Open Urban Platform

Future Insight en CapGemini ontwikkelen een Open Urban Platform voor de Gemeente Rotterdam. Doel van platform is een digitale infrastructuur te vormen die verschillende partijen in Rotterdam digitaal met elkaar verbindt. Het platform is een plek waar inwoners, bedrijven en instellingen elkaar kunnen ontmoeten en gegevens kunnen delen.

Van heel Rotterdam wordt hiervoor een 3d-model gemaakt. In dit model staan alle vaste fysieke objecten, zoals huizen, bomen en bankjes. In het Open Urban Platform kan dit 3d-model straks worden aangevuld met realtime-data. Dan kan je bijvoorbeeld zien hoeveel auto's er door een straat rijden, wat de luchtkwaliteit is en of de vuilcontainer op de hoek vol is. Op dit platform kunnen Rotterdammers, bedrijven en instellingen allerlei toepassingen en services ontwikkelen. 

Het platform wordt nu opgezet. Welke vragen leven er, welke data is er, hoe presenteer je het op een passende manier... Het zijn allemaal vragen die voorbij komen. In een korte video geven Rotterdam en Future Insight een indruk van dit project

External video URL

Bekijk deze video op Youtube

.