Kennisplatform API is op zoek naar “het beste API idee 2020”

beste API idee
24 juli 2020

Wie heeft het beste idee voor een API om informatie of functionaliteit van de publieke sector te ontsluiten? Het Kennisplatform API zoekt Het Beste API Idee 2020.

In 2019 organiseerde het Kennisplatform de verkiezing voor Beste API van de overheid. Deze prijs werd gewonnen door de API van het Kadaster voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Dit jaar gaat het platform op zoek naar het beste API idee.

Heb jij een idee voor een API die het verschil gaat maken in toepassing en gebruik van publieke data of services? Stuur jouw idee dan in voor deze API prijs. Het beste idee kan liggen op zowel gebruikersvlak als op technisch vlak. Met een professionele jury beoordelen we de inzendingen op gebruikswaarde (handig/slim/praktisch) en op techniek (conformiteit API design rules). Eind 2020 volgt dan de feestelijke prijsuitreiking.

Hoe kan je meedoen?

Licht je idee toe in een filmpje van maximaal 2 minuten en dien deze in, samen met een specificatie in lijn met de “API design rules”. Met een OAS 3.0 API specificatie heb je een pré. Je kunt (de link naar) je filmpje en beschrijving insturen via Geonovum. Deadline voor de inzending is 1 november 2020. Dien je in voor 1 oktober, dan besteden we ook al extra aandacht aan jouw inzending tijdens de virtuele meetup die dag!