Webinar SensorThings API

webinar sensorthingsapi
29 oktober 2019

Op 29 oktober hebben we een webinar gegeven over de SensorThingsAPI.  De SensorThings API is een lichtgewicht, eenvoudige interface specificatie, gebaseerd op REST en JSON, waarmee applicatieontwikkelaars via het web kunnen communiceren met apparaten die verbonden zijn aan het internet, zoals sensoren.

De SensorThings API zorgt ervoor dat ontwikkelaars de protocollen van de verschillende apparaten niet meer hoeven te kennen. Als je een verzameling sensoren hebt, kan je daar een SensorThings API als een laag bovenop zetten om zo op een standaard manier met de sensoren te kunnen communiceren, in plaats van via proprietary interfaces van fabrikanten.

Het webinar van 29 oktober maakt deel uit van de SensorThingsAPI hackathon. Deze hackathon organiseren we samen met het Kennisplatform API’s om de mogelijkheden van deze standaard te verkennen. In het webinar geven we een stoomcursus SensorThings API.  Ook lichten Geodan, Waternet en Fraunhofer toe wat er aan tooling en ondersteuning beschikbaar is tijdens de hackaton.

Je kunt zelf mee hacken

Op Github vind je alle documentatie die voor deze hack beschikbaar is. Voor vragen en opmerkingen aan het expertteam en andere deelnemers, hebben we een Slack kanaal geopend

Zie ook de presentatie over GOST, over FROST en de toelichting over de data van Waternet

 

Gerelateerd nieuws