Update Kennisplatform API's

  • van 13:00 tot 15:00
  • Online

Op 25 januari 2022 organiseren we de volgende bijeenkomst van het Kennisplatform API's. Tijdens deze bijeenkomst worden de eerste handtekeningen gezet onder de intentie overeenkomst van de API Strategie. Verder staan er twee Masterclasses op het programma. Eén over hoe je vanuit een model tot een API specificatie komt door VNG/IHW en één over een het uitwisselen van diploma-gegevens met het buitenland door DUO. In verband met de Corona ontwikkelingen vindt de bijeenkomst online plaats.

Om 13.00 uur openen we de sessie met een kort gesprek over de activiteiten van het Kennisplatform. Vervolgens duiken we de praktijk in met een live Masterclass ‘Van UML Model naar API Specificatie’ door de Johan Boer (VNG) en het Koos Boersma (Informatiehuis Water). Hierbij gaan we dieper in op technische en organisatorische uitdagingen die het maken en beheren van een goede API met zich meebrengt.

Aansluitend, blikken we met Larissa Zegveld van Forum Standaardisatie en Rob van de Velde van Geonovum kort terug op de resultaten van het Kennisplatform tot nu toe. Zij zullen vervolgens als eerste de intentie overeenkomst ondertekenen van de API Strategie. Organisaties verklaren hiermee dat zij REST API’s conform de Design Rules van de Nederlandse API Strategie opstellen, de afgesproken beveiligingsprofielen toepassen en dat zij openbaar toegankelijke API’s vindbaar maken via developer.overheid.nl.

Na een korte pauze gaan we dan om 14.25 uur verder met de tweede Masterclass. DUO gebruikt een API waarmee informatie over diploma's kan worden uitgewisseld binnen Europa. In deze masterclass vertelt Gerald Groot Roessink je daar meer over. Om 15.00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Mel je aan voor deze sessie

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.