De overheid beter laten presteren met geo-informatie. Dat is waar de medewerkers van Geonovum dagelijks aan werken. Wij doen dat door afspraken en standaarden tot stand te brengen die de toegankelijkheid en uitwisseling van geo-informatie verbeteren. Dit doen wij zowel voor de Nederlandse geo-informatie infrastructuur (NGII) als voor specifieke toepassingsdomeinen van de overheid, waaronder de Omgevingswet.

Geonovum is een open, transparante, kennisintensieve organisatie. Er werken gedreven experts die ervoor zorgen dat geodata betekenisvol kunnen worden uitgewisseld en zo hun bijdrage leveren in diverse werkprocessen van de overheid. Een deel van onze medewerkers is in dienst en een deel is gedetacheerd vanuit de overheid en universiteiten.

Ter versterking van ons standaardenteam zoeken wij 

Adviseur Metadatastandaarden (24-36 uur)

locatie Amersfoort/flexibel

Om datasets overzichtelijk te kunnen presenteren en om gericht naar datasets te kunnen zoeken, worden datasets door de Nederlandse overheid beschreven met metadata. Daarbij speelt de metadatastandaard DCAT een steeds grotere rol. Geonovum ontwikkelt het Nederlandse profiel van deze standaard. Om de implementatie en ontwikkeling van deze standaard verder te brengen, zijn wij op zoek naar een metadata-specialist.

Werkzaamheden

Als specialist meta-datastandaarden ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van metadata standaarden (DCAT). Je dagelijkse activiteiten variëren van diepgaande analyses van gegevensstructuren tot tactisch overleg over metadata-toepassingen. 

  • Je volgt en beïnvloedt relevante nationale en internationale ontwikkelingen en vertaalt deze naar strategische en tactische gevolgen voor het gebruik, de specificaties en randvoorwaarden voor overheidsbrede informatievoorziening en toepassingsdomeinen.
  • Je werkt samen met verschillende teams om metadata-managementstrategieën te ontwikkelen en implementeren.
  • Je helpt nationale knooppunten zoals data.overheid.nl en pdok.nl met het implementeren van deze standaarden.

Opleiding, kennis en ervaring 

Herken je jezelf in een aantal van de volgende eigenschappen, of wil jij een aantal van deze kwaliteiten graag verder ontwikkelen? Dan maken we graag nader kennis met je.

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring met RDF-encoding en SHACL
  • Analytisch sterk; je dringt snel door tot de kern van complexe materie
  • Je hebt oog voor wat er speelt en voelt aan wanneer je kunt doorpakken en wanneer je beter even een pas op de plaats maakt.
  • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken

Verder zijn voor deze functie kennis en ervaring met het verwerken en of toepassen van DCAT-standaarden en ISO 19115, een pré. Ook kennis en ervaring met informatieanalyse, semantiek, XML en schematron zijn pluspunten.

Wat bieden wij?

Salarisniveauschaal 12 – 13 (naar gelang opleiding en ervaring)
MaandsalarisMin € 4.278,07 – maximaal  € 7.094,65 (bruto bij 36 uur/week)
DienstverbandTijdelijke aanstelling voor één jaar. Bij voldoende functioneren omzetting in aanstelling voor onbepaalde tijd.
Uren per week  24 - 36 uur

Geonovum hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Geonovum volgt op hoofdlijnen de arbeidsvoorwaarden van het Rijk.

Interesse?

Stuur uiterlijk 7 juni 2024 je reactie; een brief met motivatie en CV aan Sandra Pieters, operationeel HR-medewerker Geonovum, (p) Postbus 508, 3800 AM Amersfoort (e) info@geonovum.nl. Voor meer informatie over het werken bij Geonovum kun je terecht bij Rob van de Velde 033-4604100. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Ine de Visser, 06 13545052 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.