Update gepubliceerd van het Metamodel Informatiemodellering (MIM)

20 juni 2019
metamodel informatiemodellering MIM

Bij het delen van informatie is het van groot belang dat we hetzelfde verstaan onder de gegevens die we gebruiken en dat we gemeenschappelijke afspraken maken over hoe we gegevens beschrijven en uitwisselen. Het metamodel voor informatiemodellering (MIM) bevat duidelijke afspraken over het vastleggen van gegevensspecificaties en biedt tegelijkertijd ruimte aan verschillende niveaus van modellering.

Op 20 juni 2019 is een update van MIM gepubliceerd. In de bijgewerkte versie, 1.0.1, zijn een aantal kleine zaken opgelost. Ook de bijbehorende handreiking (HIM) is geactualiseerd. In de documentatie is in Bijlage IV vind je een versielog waarin de wijzigingen staan beschreven. Bekijk de actuele versie van het MIM.

Ondertussen werken Kadaster en Geonovum aan de voorbereidingen voor de consultatie van versie 1.1 van MIM. In deze versie zijn een flink aantal eisen en wensen opgepakt die door de MIM-community zijn aangedragen. Versie 1.1 gaat eind van de zomer in  consultatie. Op de GitHub van MIM vind je meer informatie over de wensen voor versie 1.1 

 

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.